“Od mame i tate dar” predstavljanje zbirke pjesama i izložba keramike Udruge Jak kao Jakov

Humanitarna udruga “Jak kao Jakov”, koja pomaže i brine o djeci oboljeloj od malignih bolesti gotovo deset godina, nastala je inspirirana Jakovom Rubidom, dječakom koji se je protiv leukemije od koje je bolovao borio pjesmom i smijehom.
Povodom 10 godišnjice, 6. listopada, otkako je  Jakov preminuo Udruga Jak kao Jakov obilježava sjećanje na Jakova pod nazivom “Od mame i tate dar” predstavljanjem zbirke pjesama i izložbom radova  keramičkih figura.
-“Pod svjetlom anđela” pjesme su pisane od strane mame, Ivančice Rubido, u desetgodišnjem periodu u raznim trenucima kako bi donijele utjehu i mir u srcu. Izložbom keramičkih figura, anđela, vitezova, kraljeva, bogorodica sa djetetom, ali i raznih životinjica predstavlja se tata Branimir Rubido i daruje udruzi svojih ruku dar, govore u Udruzi Jak kao Jakov.
Predstavljanje zbirke pjesama “Pod svjetlom anđela” biti će u 6. listopada u 18 sati  u Gradskom kazalištu Zorin dom. Izložba keramičkih figura isti dan i mjesto u 18 sati i 30 minuta. Izložba je otvorena taj dan u Zorin domu, a nakon toga radovi se mogu razgledati u izlozima udruge u Radićevoj ulici 23 u Karlovcu.
Zbirka pjesama “Pod svjetlom anđela” i keramičke figure novi su proizvodi udruge kojima će udruga prikupljati pomoć za štićenike udruge “Jak kao Jakov”, djecu oboljelu od malignih bolesti, kako bi ima se olakšao težak put liječenja.