Započela provedba EU projekta RCK Karijera

U Tehničkoj školi Karlovac održana je početna konferencija projekta uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva. Osim djelatnika Grada, Županije i Razvojne agencije, konferenciji su prisustvovale i  pročelnica Primorsko- goranske županije Edita Stilin te državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Eu Spomenka Đurić

Prije nešto manje od godinu dana potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti karlovačke Tehničke škole u podsektoru elektronike i računalstva. Projekt pod nazivom RCK Karijera vrijedan je gotovo 26 milijuna kuna, a u stopostotnom iznosu financiran je od strane EU.

Projekt se provodi u partnerstvu s Karlovačkom županijom, Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka, Srednjom školom Slunj te Obrtničkom i tehničkom školom Ogulin, a  opći cilj jest poboljšati kvalitetu obrazovanja i osposobljavanja učenika i odgojno –obrazovnih radnika u ustanovama za strukovno obrazovanje sa svrhom stvaranja suvremenog, relevantnog i na tržišnim potrebama utemeljenog obrazovanja, osposobljavanja u podsektoru elektrotehnike i računalstva.

Specifični ciljevi projekta su stvaranje prostorno tehničkih kapaciteta Tehničke škole Karlovac i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka u podsektoru elektrotehnike i računalstva u skladu s potrebama realnog sektora, stvaranje mreže partnerstva i suradnje između obrazovnog, gospodarskog, javnog i civilnog sektora na području Karlovačke i Primorsko goranske županije te podizanje svijesti o važnosti učeničkih kompetencija i ulozi strukovnih zanimanja u gospodarskom razvoju Karlovačke i Primorsko goranske županije.

Projektne aktivnosti odnose se narekonstrukciju, adaptaciju i prilagodbu objekata, opremanje objekata i edukacije na specijaliziranoj opremi, promociju i vidljivost, provođenje horizontalnih načela te upravljanje projektom.

Centar kompetentnosti u podsektoru elektronike i računalstva nije jedini koji zaživljava u našoj Županiji. Čak četiri centra su dobila svoja sredstva, blagoslov i uskoro će se realizirati.

 

Regionalni centar kompetentosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva  bit će smješten na 2. katu zgrade Oružarne na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu, što će doprinjeti i revitalizaciji gradske Zvijezde.