23-godišnji državljanin BiH osumnjičen za računalnu prijevaru

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac proveli su kriminalističko istraživanje prema zaprimljenoj prijavi 21-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine vezano za kaznena djela računalne prijevare.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine osumnjičen da je počinio više kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, odnosno kaznena djela računalne prijevare i računalne prijevare u pokušaju. Naime, 23-godišnjaka se sumnjiči da je bez znanja i odobrenja oštećenog u travnju ove godine na neutvrđeni način došao do podataka s kartice oštećenog te putem aplikacije na internetu u više navrata izvršio te pokušao izvršiti kupovinu robe preko e-dućana, a kupljenu robu je zaprimao na adresu u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način 21-godišnjak, koji je u to vrijeme bio na privremenom radu u Karlovcu, je oštećen za nekoliko tisuća kuna.

Zbog sumnje da je 23-godišnjak počinio kaznena djela računalne prijevare i računalne prijevare u pokušaju, protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu dostavljeno posebno izvješće.