Damir Mandić predao kandidaturu za izbore u HDZ-u

Nakon što je Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice 19. listopada 2020. donijelo odluku o nastavku provođenja redovnih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici svoju kandidaturu za predsjednika gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca istaknuo je Damir Mandić, aktualni gradonačelnik grada Karlovca iz redova HDZ-a, a za njegove potpredsjednike kandidaturu su istaknuli Hrvojka Božić, Matija Furač i Želimir Feitl.
Nakon provedenog postupka prikupljanja potpisa kandidati su danas predali potpisane obrasce Gradskom izbornom povjerenstvu.

„HDZ sam uvijek doživljavao kroz otvorene, požrtvovne i odgovorne ljude. Ljude vjerne svojoj domovini i svome gradu. To nastojim svakodnevno svjedočiti kroz posao gradonačelnika, a na tom tragu je i moja kandidatura za predsjednika GO HDZ-a grada Karlovca. Držim, da kao stranka možemo još otvorenije, požrtvovnije i odgovornije služiti građanima i našoj domovini, svjesni da javni poslovi od nas traže svijest da samo radom i marljivošću možemo razvijati stranačku organizaciju kako bi bila na ponos svih članova. Samim tim služimo i razvijamo naš grad u svim segmentima i područjima života te u svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Svi članovi prvi put imaju prigodu izravno birati vodstvo stranke na gradskoj razini. Vjerujem da je to izazov za sve članove, ali i za sve nas koji smo se kandidirali ili one koji će se kandidirati. Upravo stoga, ove izbore vidim kao izvrsnu priliku da u zajedništvu, makar imali i različite poglede o nekim temama, doprinesemo demokratskim procesima. Samim tim dajemo snagu stranačkim tijelima i njihovim odlukama te jasno preuzimamo odgovornost za rad stranke. Uvjeren sam da ću zajedno s kandidatima za potpredsjednike Hrvojkom Božić, Matijom Furačem i Želimirom Feitlom dati dodatnu snagu te prateći nastojanja nacionalnog vodstva stranke znati pronaći odgovore na izazove sadašnjeg trenutka i vremena koje nam dolazi.
Na dobro našeg grada!“ izjavio je Damir Mandić.

Kandidatkinja za potpredsjednicu GO HDZ-a Hrvojka Božić, članica Hrvatske demokratske zajednice od njenih začetaka, potpredsjednica GO HDZ-a grada Karlovca i vijećnica Županijske skupštine, dodala je da se na predstojećim unutarstranačkim izborima odlučila kandirati podržavajući koncepciju modernizacije stranke i zalažući se za demokratičnost odlučivanja, kao i za poštivanje pluralizma mišljenja.
Kroz svoje dugogodišnje stranačko iskustvo od članice prvog općinskog odbora HDZ-a, prve predsjednice mladeži do današnje međunarodne tajnice zajednice utemeljitelja i potpredsjednice Gradskog odbora, zna da snaga stranke treba biti utemeljena na razumijevanju i poštovanju prema dugogodišnjim članovima te na otvorenom pristupu prema mladima koji donose nove ideje. U nadolazećem vremenu podupirat će hrabri iskorak u nove teme i izazove 21. stoljeća ne zaboravljajući pri tom demokršćanske temelje. Naglasila je da je uvjerena kako će tim predvođen Damirom Mandićem dati najbolje odgovore na suvremene izazove koje nosi budućnost.

Matija Furač, predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca naglasio je da uz temeljne vrijednosti na kojima je stranka osnovana, želi da kao stranka budemo orijentirani na budućnost. Kroz rad Gradskog vijeća upoznat je s potrebama i izazovima u svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru te se trudi svima biti na raspolaganju.

Svoju kandidaturu za potpredsjednika istaknuo je i dragovoljac Domovinskog rata, karlovački gospodarstvenik i sportaš, aktualni predsjednik Zajednice športova karlovačke županije, te dugogodišnji član skupštine HOO i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Karlovca Želimir Feitl.

„Kao umirovljeni poduzetnik, branitelj i prije svega sportaš, u svojim mirnijim godinama života odlučio sam se kandidirati za potpredsjednika GO HDZ-a grada Karlovca. Iza mene su brojna postignuća u privatnom i poslovnom životu, nagrade i mladi životi koji su stasali na temeljima koje sam zajedno sa svojim kolegama u brojnim područjima gradio. Ciljeve koje sam u životu postavio, ostvario sam. Zahvaljujući svojoj energiji i entuzijazmu još uvijek mogu pomoći svojim radom i iskustvom mlađima koji trebaju nastaviti graditi stabilno i uključivo okruženje u kojemu će svi imati iste mogućnosti ostvariti svoje ciljeve i želje.“ – istaknuo je Feitl.