Povodom Martinja policija pojačano prati promet

U studenom i prosincu policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela, javljaju iz PU karlovačke.

Povodom proslave Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Stoga će na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici od 6. do 8. studenog i od 11. do 15. studenog poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice onih koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati kada je u dane proslave Martinja na području Policijske uprave karlovačke zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola sankcionirano 35 vozača, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,53 g/kg.