Tim karlovačke bolnice predvođen vaskularnim kirurzima dr. Delačom i dr. Miloševićem izveo složenu operaciju na propucanom 36-godišnjaku

Cijeli razgovor pogledajte večeras nakon Dnevnika, u emisiji Intervju tjedna od 20:40 sati

U moru loših vijesti iz karlovačke Opće bolnice stiže jedna dobra. Naime, tim predvođen vaskularnim kirurzima dr. Darko Delačom i dr. Petrom Miloševićem obavio je iznimno zahtjevu operaciju. Okolnosti su bile takve da je 36-godišnji pacijent propucan u jednom kafiću u Otočcu u bedrenu aortu. Po dolasku hitne medicinske pomoći odmah je prebačen u ogulinsku bolnicu, ali su tamošnji liječnici procijenili da im je potrebna pomoć karlovačkih kolega. Pacijent je pod anestezijom i s gubitkom više od 3 litre krvi dovezen u kolima hitne pomoći u bolnicu na Švarču gdje je odmah zbrinut. Zahvaljujući promptnoj reakciji, iskustvu i znanju tandema karlovačkih vaskularnih kirurga mladom je čovjeku spašen život, ali i noga. Velik je ovo “plus” za Opću bolnicu Karlovac, s obzirom na to da se ovako složene operacije rade na kliničkim bolničkim centrima.

– Odluka nije bila spasiti život ili ne, već spasiti život i ekstremitet tako da taj mladi čovjek može normalno živjeti, kažu kirurzi i napominju da se pacijent dobro oporavlja.

Cijeli razgovor s doktorima Delačom i Miloševićem pogledajte večeras nakon Dnevnika u emisiji Intervju tjedna od 20:40 sati.