Od danas policija vrši pojačan nadzor vozača

U studenom i prosincu policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja poput alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela. Ujedno, povodom Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

Stoga će na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici tijekom predstojećih dana od 6. do 8. studenog i od 11. do 15. studenog poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice onih koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.

Prošle je godine u dane proslave Martinja na području Policijske uprave karlovačke zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola sankcionirano 35 vozača, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,53 promila.