U Karlovačkoj županiji 66 novih slučajeva zaraze, noćnom klubu ide prekršajni nalog

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je zabilježeno 66 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.
S područja Karlovca je 31 osoba, u Ozlju tri, Ogulinu 15, Bariloviću i Dugoj Resi četiri, Netretiću dvije, te po jedna osoba iz Draganića, Vojnića, Plaškog, Josipdola, Ribnika, Bosiljeva i Generalskog Stola.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1619 osoba. U samoizolaciji se nalaze 602 osobe.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 44 pacijenta, dva pacijenta su na respiratoru, četiri su novoprimljena, jedan je otpušten s bolničkog liječenja, tri su na žalost umrla. Umrle su dvije ženske osobe u dobi od 83 i 86 godina i muška osoba od 80 godina. U samoizolaciji se nalazi ukupno 43 zaposlenika bolnice od čega 32 zdravstvena i 11 nezdravstvenih.

Na COVID odjelu u OB Ogulin je preminuo 90-godišnjak sa značajnim komorbiditetom. Tijekom dana planirana su dva otpusta s odjela. U samoizolaciji je 30 djelatnika bolnice.

Inspekcija Stožera CZ Karlovac provela je nadzore u jednom noćnom klubu i dva caffe bara sa 7. na 8. studeni 2020.. Utvrđena je jedna nepravilnost u noćnom klubu te će biti izdan prekršajni nalog. Nije utvrđeno prekoračenje radnog vremena ni u jednom objektu od njih pet koji su kontrolirani.

Nadzori su izvršeni u timu s inspektorima Državnog inspektorata (njih četvero) i policijskim službenicima PP Karlovac.