Grad Karlovac izdvaja gotovo pola milijuna kuna za božićnice umirovljenicima i pomoć socijalno ugroženima

Ove godine 420 umirovljenika od Grada Karlovca će dobiti božićnicu u iznosu 350 kuna, odnosno Grad će iz proračuna izdvojiti oko 150 tisuća kuna.

Tridesetak umirovljenika, oni s najnižom mirovinom koja iznosi do 1000,00 kuna, ovog će prosinca dobiti 600 kuna. Umirovljenici su to koji iz Socijalnog programa Grada Karlovca tijekom godine ostvaruju po 200 kuna kroz tri mjeseca. Sada će skupno dobiti za listopad, studeni i prosinac.

Bonove u iznosu od 250 do 800 kuna (ovisno o broju članova obitelji) dobit će 423 kućanstva koji će tako moći kupiti prehrambene i higijenske namirnice u KTC Supermarketu Karlovac u vremenu od 10. prosinca do kraja veljače 2021. godine. Svi će oni dobiti i pisanu obavijest o načinu realizacije dobivenih bonova, objasnila je gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Građani, korisnici socijalne pomoći koji se nalaze u teškim životnim prilikama dobit će jednokratnu pomoć za liječenje, nabavku lijekova, hrane, hitne popravke u stanovima i slično.

Grad Karlovac će u suradnji s Crvenim križem podijeliti 300 paketa s prehrambenim i higijenskim namirnicama. 466 korisnika, starijih od 65 godina će dobiti pakete sa zaštitnim maskicama i dezinfekcijskim sredstvima.

“Vrijeme je kada nemamo puno manifestacija, ali čaroliju i duh Božića moramo svi skupa živjeti. Koristim prigodu da umirovljenicima, korisnicima Socijalne pomoći i svim ostalim građanima zaželim ugodan, sretan i lijep Božić i božićne blagdane.”, poručila je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca.