U Karlovačkoj županiji 60 novozaraženih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2 900 novih slučajeva zaraze koronom. Među njima je 2 351 pacijent na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 245 pacijenata. Preminulo je 75 osoba.

U Karlovačkoj županiji danas imamo 60 novozaraženih. Jedna osoba na respiratoru u općoj bolnici Karlovac je preminula.

U Domovima zdravlja kreće se s antigenskim testiranjima. Županija je za početak osigurala sredstva za tisuću takvih testova. Odluka Stožera je da Opća bolnica u Ogulinu postane Covid bolnicom ukoliko dođe do progresije epidemije. Tako bi teško oboljeli pacijenti bili u bolnici u Karlovcu, a oni s lakšim simptomima u ogulinskoj bolnici.

Stožer civilne zaštite je donio Odluku o privremenoj zabrani, odnosno ograničavanju, prelaska preko graničnih prijelaza Hrvatske. Putnici iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test ni dodatne uvjete za ulazak u Hrvatsku. Svi ostali putnici trebaju predočiti negativni PCR test ne stariji od 48 sati ili se testirati po dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciji do prispjeća negativnog nalaza. Izuzetak su pogranični i zdravstveni radnici te učenici, studenti i stažisti koji putuju i ne borave u Hrvatskoj ili izvan duže od 12 sati.