Novoobljelih u županiji danas 159, u bolnicama županije 85 zaraženih pacijenata

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji 159 je novih slučajeva  zaraze koronavirusom, od čega je 13 korisnika  iz ustanove u sustavu socijalne skrbi. Od ostalihn 146 s područja grada Karlovca je 58 osoba, Duge Rese 27, Ogulina 24, Ozalja devet, Josipdola šest, Slunja i Generalskog Stola pet,  Barilovića, Bosiljeva, Cetingrada i Kamanja dvije, Krnjaka, Saborskog, Vojnića i Žakanja po jedna zaražena osoba.

U OB Karlovac je na bolničkom liječenju 57 pacijenata, pet osoba je na respiratoru, osam je novoprimljenih, sedam otpuštenih sa bolničkog liječenja, tri pacijenta su premještena u OB Ogulin. U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba. Od početka pandemije u bolnici su umrle 64 osobe, a 184 su otpuštene sa bolničkog liječenja kao ozdravljeni ili poboljšanog stanja. U samoizolaciji se nalazi 68 zaposlenika bolnice, od toga 49 zdravstvenih i 19 nezdravstvenih djelatnika.

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 28 bolesnika. Nije bilo umrlih. Od početka rada COVID odjela umrlo je 18 bolesnika. U samoizolaciji su 53 djelatnika bolnice, od toga osam liječnika.

U Specijalnoj bolnici Duga Resa u posljednja 24 sata umrla su dva COVID pozitivna pacijenta. Pozitivno je  13 bolesnika bolnice, 19 zdravstvenih djelatnika i dva nezdravstvena djelatnika.

U Karlovačkoj županiji  ukupno je  do sada  oboljelo  3.444  osoba. U samoizolaciji se nalazi 897 osoba.