Statičari u OŠ Braće Seljan

Prioritet za obilazak statičara u Karlovcu su škole, vrtići i poslovni objekti. Među prvima koju su obišli statičari i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić je Osnovna škola Braće Seljan koja je smještena u zgradi staroj 127 godina.

U trenutku potresa, u srijedu u 12 i 17, u zgradi je u tijeku bila inventura i brojni nastavnici i djelatnici proživjeli su strah jer se sve jako treslo. Prema riječima ravnateljice Jasmine Budinski, zgrada se trese i kad prolaze kamioni, a kamoli od ovakvog potresa. Nakon obilaska, primijetili su niz oštećenja.

Prema riječima statičara Branka Čordaševa ovlaštenog inženjera građevinarstva, stalnog sudskog vještaka iz oblasti graditeljstva za područje Županijskog suda u Karlovcu i ovlaštenog revidenta za mehaničku otpornost i stabilnost betonskih i zidanih konstrukcija, unatoč starosti i manjim oštećenjima, zgrada je stabilna i sigurna. Zamijećena oštećenja su na dekorativnim detaljima koja nisu opasna za stabilnost zgrade. Nosivi zidovi i konstrukcija su stabilni.

Sretna okolnost u ovoj situaciji je što su u tijeku školski praznici. Prema riječima ravnateljice Budinski, nakon detaljne provjere odlučit će se hoće li se nastava nastaviti u ovom prostoru, ili u u zgradi u Domobranskoj u kojoj je prije bio MIOŠ.