Hrane, odjeće i deka ima dovoljno, na stranicama Crvenog križa su informacije što je potrebno unesrećenima

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije održao je sastanak danas u 8 sati ujutro. Utvrđeno je kako su najveće štete od potresa na području grada Karlovca. Najprije treba utvrditi sigurnost postojećih javnih objekata, škola, vrtića, poslovnih objekata itd. Krenut će zatim redoviti postupci utvrđivanja štete.  Do 07. 01. je rok za prijavu svih šteta, posljedica potresa.

S naše strane ćemo organizirati prikupljanje podataka da sve bude koncentrirano u Županijski stožer kako bi te informacije dalje proslijeđivali.  Imamo kategoriju smještaja stanovnika, bolesnika i starijih i nemoćnih.  Osoba koja će u ime Karlovačke županije prikupljati sve podatke o tome je Josip Ribar, a osoba koja će kompletirati čitavu bazu ponuđene materijalne pomoći je Branka Šekota, rekla je vršiteljica dužnosti župana Martina Furdek Hajdin.

Karlovačka županija će objaviti i račun na koji će svi oni koji žele uplatiti pomoć stradalima.

U OB Karlovac je zaprimljeno 11 pacijenata, dva su na respiratoru. Jučer je u Petrinji bilo pet timova karlovačke hitne pomoći kao i vatrogasci i potražni timovi.

Hrane, odjeće i deka ima dovoljno. Neka sve ono prikupljeno ostane u dvoranama gdje se prikupljalo pa će službe Karlovačke županije nakon koordinacije sa službama u pogođenim područjima to poslati. Na stranicama Crvenog križa  je popis stvari koje su potrebne. Osnovna škola Grabrik otvorena je od 8 do 17 sati za njihovo prikupljanje.

Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije je preuzeo dio analiza uzoraka na covid 19 Sisačko-moslavačke županije, a pogođenim područjima su ponuđena i DDD mjere (dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija).

Hrvatska vlada će iz proračuna izdvojiti 120 milijuna kn, žurna pomoć od 10 milijuna kuna namijenjena je Karlovačkoj županiji, rečeno je na konferenciji za medije.