Policija je na području Policijske uprave karlovačke u 2020. godini u kršenju prometnih propisa uhvatila 76 „recidivista“, koji su uhićeni i dovedeni na nadležni Općinski sud koji im je izrekao ukupno 2.127 dana zatvora, 120 dana uvjetne osude, 416.300 kuna novčane kazne i 388 mjeseci zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima. Usporedbe radi, u 2019. godini u kršenju prometnih propisa uhvaćena su 92  „recidivista“, a kojima je nadležni Općinski sud izrekao ukupno 1.649 dana kazne zatvora, 171 dan uvjetne osude, 469.979,41 kuna novčane kazne i 188 mjeseci zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.

Iako je u 2020. godini, u odnosu na prethodnu evidentiran manji broj uhićenih „recidivista“ ukupno im je izrečena znatno veća kazna zatvora, a za istaknuti je da su oni u prosjeku činili dva do tri teža prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i prekršaje iz drugih zakona, kao što su Zakon o obveznim osiguranjima u prometu, Zakon o osobnoj iskaznici, Zakon o prebivalištu, Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana i dr.

Najčešći prekršaji koje su činili su upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ili za vrijeme dok im je poništena vozačka dozvola.