Jelsa: Otkrivaju se i popravljaju kvarovi na vodoopskrbnoj mreži

Tijekom noći s petka na subotu i subote na nedjelju provođeno je ispitivanje sustava koji ukupno obuhvaća preko 50 km vodoopskrbne mreže, a u potrazi za nevidljivim istjecanjima vode. Na tu je potrebu ukazalo stanje rezervi u vodospremi Jelsi, koje se smanjivalo više od uobičajenog. Aktivnosti su rezultirale otkrivanjem više kvarova od kojih su neki otklonjeni u subotu,a neki se otklanjaju još uvijek.

Od 12:30 nadalje, tijekom cijelog dana, na području Gornjeg i Donjeg Pokupja, Brodaraca, Mahična i Tuškana, a zbog otkrivanja i popravka kvarova na Jelsi, povremeno će biti nestašice vode i pad tlaka u sustavu.

Ovo sve je neophodno kako bi mogli stabilizirati punjenje vodospreme Jelsa te distribuciju vode na tako velikom području, priopćili su iz Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Paralelno dok traju popravci, drugi timovi i dalje ispituju sustav te je pronađeno još kvarova. Zbog toga su poremećaji u vodoopskrbi, od pada tlaka do potpunih prekida dotoka vode mogući čitav dan. Naši djelatnici ulažu velike napore, a cijelu situaciju dodatno otežavaju vremenski uvjeti. Molimo naše korisnike za razumijevanje i suradnju, napominju iz VIK-a.

Primjer kako se kvarovi otkrivaju na različitim mjestima je prva fotografija- kvar je detektiran ispod naslaganih drva.