Možemo! uputilo apel Gradu povodom sutrašnjeg obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Javni apel političke platforme Možemo! koji potpisuje Draženka Polović, a koji je upućen gradonačelniku Karlovca Damiru Mandiću prenosimo u cjelosti:

Obraćamo Vam se povodom obilježavanja 27. siječnja, Međunarodnoga dana sjećanja na žrtve holokausta, kako bismo Vas potakli da i Karlovac stavite na europsku mapu gradova u čije pločnike su ugrađeni mesingom presvučeni Kameni spoticanja s ugraviranim imenima koja održavaju živom uspomenu na njihove građane, žrtve najstrašnijega zločina u povijesti čovječanstva.

Smatramo da bi priključivanjem internacionalnom projektu njemačkog umjetnika Guntera Demniga i postavljanjem Kamena spoticanja ispred domova iz kojih su zauvijek istjerani naši sugrađani Židovi te potom odvedeni u koncentracijske logore i ubijeni, izvršili barem dio svoje dužnosti sjećanja na njih.

Time bismo ujedno ostvarili i svoju obavezu vječnog upozorenja sadašnjim i svim budućim generacijama Karlovčana da se 1941. godina u kojoj je iz našega grada, kao žrtva jezivog ustaškog zločina nestala gotova cijela židovska zajednica koja je brojala oko 400 ljudi, nikada više ne ponovi.

Mislimo da toliko dugujemo Ivi Goldsteinu, Pavlu Frölichu, Davidu i Zlatku Meislu, Tiboru Hekschu, Karlu Zuckermannu, njegovoj supruzi Ruži i njihovoj jedanaestogodišnjoj djevojčici Anici, i mnogima, mnogima drugima.
Nadamo se da ćete svoj autoritet i ovlasti upotrijebiti kako bismo karlovačke žrtve holokausta, makar simbolično, vratili pred vrata njihovih, ujedno i najljepših, gradskih kuća i palača.