web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Drugi karlovački maraton priča za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola

Program Maraton priča u Dječjoj knjižnici “M-2” Zagreb odvija se od 2015. godine i potiče djecu na pisanje priča koje se stvaraju uz pomoć Story Teller kockica. Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac se pridružila u 2019. godini kada su na natječaj pristigle 33 priče iz 18 osnovnih škola s područja Karlovačke županije.

U prošloj godini natječaj je otkazan na gradskom i državnom nivou zbog epidemioloških mjera, stoga ove godine ponovno objavljujemo drugi natječaj. No, zbog potresa u Zagrebu i epidemiološke situacije natječaj neće biti održan na državnoj nego samo na gradskim razinama.

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac po drugi puta provodi natječaj za Karlovački maraton priča. Natječaj je otvoren za priče napisane pomoću Story Teller kockica, s rokom pristizanja priča do 10. travnja 2021. godine.

Namijenjen je učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Svaka priča mora biti potpisana imenima učenika koji su sudjelovali u njezinu stvaranju, a potrebno je navesti i ime škole koju učenici pohađaju te knjižnicu u kojoj je priča nastala. Odabrane priče knjižničari/ke mogu donijeti u knjižnicu ili poslati putem elektroničke pošte na adresu e – pošte anita@gkka.hr ili msimic@gkka.hr.

O izboru tri najbolje priče na 2. Karlovačkom maratonu priča odlučuje tročlano povjerenstvo. U njemu je književnica Ivana Francišković Olrom, knjižničar Mario Šimić i književnik Željko Mavretić.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj i Facebook stranici Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac. Prve tri priče bit će nagrađene prigodnim nagradama, a pobjednička priča bit će objavljena i u “Kulturnom liftu Karlovac” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.