Obnovljena mrtvačnica na Židovskom groblju

Na mrtvačnici Židovskog groblja završeni su posljednji radovi u ovoj fazi sanacije. Obnovljena su ulazna vrata sa svim dijelovima te ugrađene ukrasne metalne rešetke, sastavni dio vrata mrtvačnice. Nove rešetke su izrađene prema originalu, ručno izrađene s puno sitnih detalja na elementima. Materijal od kojih su izrađene rešetke je kovano željezo plosnih profila s ručno izrađenim kovanim ukrasnim viticama i floralnim elementima.

Time su završeni svi planirani radovi na konstruktivnoj i građevinskoj sanaciji mrtvačnice na Židovskom groblju; sanacija temelja, sanacija krovišta kroz uređenje odvodnje, radovi na uređenju čestice, odnosno odvodnji, statička stabilizacija objekta ugradnjom betonskih vijenaca s metalnim sponama, sanacija unutarnjih zidova, skidanje stare žbuke i nanošenje nove te izrada betonske podloge, odnosno podne ploče u unutrašnjosti.

Svi radovi izvedeni su u suradnji i pod konzervatorskim nadzorom jer se radi o objektu u zoni zaštite.
Nastavak radova prijavljen je na natječaj Ministarstva kulture i medija te ćemo sukladno odobrenim sredstvima nastaviti sa radovima u uređenju unutrašnjosti – uređenje unutrašnjosti objekta i vraćanje izvornih oslika na stropove i zidove mrtvačnice.