Za ogulinski HGSS 115 tisuća kuna od Karlovačke županije

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i pročelnik HGSS-a Stanice Ogulin Mladen Porubić danas su potpisali Ugovor o sufinanciranju. Karlovačka županija ovim Ugovorom sufinancira rad HGSS-a Stanice Ogulin sa 115 tisuća kuna godišnje.

HGSS Stanica Ogulin djeluje od 1964. godine, a danas broji 54 aktivna člana. Kao značajna operativna snaga, ogulinski HGSS-ovci intervenirali su u brojnim  akcijama spašavanja u planinama, penjačkim smjerovima, speleološkim objektima, skijalištima, a u mnogima su izravno spašeni ljudski životi.

Pročelnik HGSS-a Stanice Ogulin Mladen Porubić istaknuo je da će u 2021. godini ogulinski HGSS potpisati još ugovore sa Gradom Ogulinom  te općinama Josipdol, Plaški, Saborsko, Generalski Stol, Bosiljevo i Tounj.

Županica Martina Furdek-Hajdin imala je priliku upoznati se i sa vrhunskim potražnim dvojcem HGSS-a Stanice Ogulin Krunom Stipetićem  i psom Dracom koji su imali veliku ulogu zajedno sa svojim kolegama u spašavanju života u Petrinji,kada su prilikom razornog potresa u Gradskoj vijećnici u Petrinji spasili život ženi koja je ostala zatrpana ispod ruševina.