Svjetski je dan prava potrošača: Grad Karlovac kroz Savjet za zaštitu potrošača štiti potrošačka prava svojih građana

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača gradonačelnik Damir Mandić održao je sastanak s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca “Korana” Marinom Novaković Matanić i Miroslavom Delićem.

Grad Karlovac je 2013. godine osnovao Savjet za zaštitu potrošača i on djeluje kao savjetodavno tijelo Gradonačelnika s ciljem praćenja stanja, raspravljanja i davanja mišljenja i preporuka ovlaštenim tijelima Grada Karlovca vezanih za prava i obveze potrošača javnih usluga.

Prema riječima Marine Novković Matanić, predsjednice Udruge “Korana”, ova udruga je jedna od rijetkih, ako ne i jedina u Hrvatskoj koja putem telefona pruža savjete potrošačima i među građanima su prepoznati kao njihovi saveznici.

Gradonačelnik Damir Mandić im je zahvalio na svemu što čine za  sugrađane, te najavio nove zajedničke projekte koji će biti usmjereni za financijsko opismenjavanje djece u školama.

-Dosta je pitanja koja muče naše sugrađane i dalje ćemo težiti  visokom stupnju zaštite potrošača te s udrugama i dalje provoditi razne projekte vezane uz edukaciju o osnovnim potrošačkim pravima i obvezama, naglasio je Mandić, isto tako pozvao je građane da za sva pitanja mogu kontaktirati i direktno gradske tvrtke koje im pružaju usluge i na taj način ostvariti svoja prava.