Manifestacija Vivodina Wine and Walk prvi puta u Karlovačkoj županiji

Vinoljupci i svi zaljubljenici u prirodu moći će u subotu 17. travnjau Vivodini se organizira turističko rekreativna manifestacija Vivodina Wine and Walk. Ovo je prvi puta da se manifestacija organizira u Karlovačkoj županiji.

 

Sudionici ovogodišnje manifestacije imat će priliku posjetiti osam vinarija kroz šetnju od šest sati tijekom kojih će moći uživati u svim delicijama vivodinskog kraja. Na svakom od punktova dočekat će ih domaćin te će moći kušati najbolja vina i otkriti tajne vivodinske kapljice od vlasnika vinskih podruma.

 

Početak šetnje kreće od vinarskog podruma Josipa Vrbaneka uz samu rijeku Kupu te se kreće uzbrdo do centra Vivodine dok je druga polovica šetnje laganog intenziteta i u potpunosti se kreće nizbrdo. Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde i prekrasna mjesta vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak–Samoborsko gorje, a prati i dionicu na kojoj će se tjedan dana kasnije voziti World Rally Championship.

 

Prijave za Vivodina Wine and Walk kreću 25. ožujka kada će svi zainteresirani sudionici moći osigurati svoje mjesto isključivo online putem. Startne pakete sudionici mogu rezervirati putem Facebook stranice Visit Karlovac County, a uključuju staklenu personaliziranu čašu, startni broj za besplatne konzumacije vina, kartu s označenim okrepnim stanicama, bonove za ručak i okrjepu na vinskim postajama, bocu vode te vođeni obilazak od strane stručnih vodiča.

Okupljanje, preuzimanje bonova i startnih paketa je 17. travnja u 9 sati u Obrežu Vivodinskom.

Organizatori ove manifestacije su AK Maraton 2000, Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj uz podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije i Turističke zajednice područja Kupa te Parka prirode Žumberak–Samoborsko gorje.