Dnevni boravak ove godine i na ozaljskom kupalištu – posjetitelje očekuje gastronomski, zabavni i kulturni programi

Izvan Fokusa pokrenuo je novu ljetnu manifestaciju „Dnevni boravak na rijeci“ u sklopu kojeg se po prvi puta odvija Dnevni boravak na rijeci Kupi, i to na ozaljskom kupalištu. Riječ je o nastavku projekta kojeg je Izvan Fokusa organizirao prošlog ljeta na Mrežnici u Donjem Zvečaju.

Projekt u Ozlju, uz Izvan Fokusa, provodi i grad Ozalj, te TZ Kupa, a u partnerstvu s Restoranom Žganjer. Cilj projekta je vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle. Osim toga cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji odvijat će se brojni popratni programi; s jedne strane razni gastronomski, a s druge izvedbeni i izložbeni. Izvedbeni i izložbeni programi bit će usmjereni na djecu i obitelji (čitanje priča, igranje starih tradicionalnih igri, sportske aktivnosti i druge), a s druge strane na mlade i stariju publiku kroz koncerte, večernji stand-up, filmske projekcije i druge programe uz redovne izložbe u prostoru raznih umjetnika.

Turistička zajednica područja Kupa raspisala je Iskaz interesa za sudjelovanje u programu “Dnevni boravak na Kupi za 2021. godinu”. Detalji iskaza interesa mogu se pronaći na web stranici Turističke zajednice, a prijaviti se mogu fizičke i pravne osobe do 25. svibnja. Izabrani programi bit će uvršteni u višemjesečni program Dnevnog boravka uz Kupu.

Provedba projekta kreće 3. lipnja, a trajat će sve do kraja kolovoza.