Članovi Savjeta mladih Grada Karlovca pozivaju svoje vršnjake da iziđu na izbore

Povodom nadolazećih lokalnih izbora koji se održavaju ove nedjelje članovi Savjeta mladih Grada Karlovca žele motivirati  svoje vršnjake te ih potaknuli da budu aktivni građani. Tako su pripremili info materijale.

-Riječ je o infografici koja kazuje što je sve potrebno za i pri izlasku na izbore, a jednim skenom QR koda vodi i do registra birača. Na taj je način vrlo lako provjeriti gdje je točno tvoje biračko mjesto, odnosno gdje možeš koristiti svoje pravo glasa u nedjelju, govori Romana Franjković iz Savjeta mladih.

Dodaje, kako su osim toga, pripremili  i nekoliko kratkih video „uputica”, budući da su mnogi među mladima vizualni tipovi, vjeruju da će im biti jednostavnije vidjeti na svoje oči gdje je biračko mjesto u njihovom kvartu.

-Svjesni činjenice da mnogi naši sugrađani vršnjaci nisu baš zainteresirani za izlazak na izbore, želimo još jednom podsjetiti koliko je važno donositi vlastite odluke. Za donesene odluke, ali i one ne donesene snosimo odgovornost i posljedice. Sada je prilika da i mi mladi pokažemo da smo odgovorni i odlučimo, zaključuje Franjković.