Na današnji datum – 1904. učenici Glazbenog zavoda sa zborom Zore izveli Stabat mater dolorosa; 1910. nogometaši Olimpije odigrali prvu javnu utakmicu

NA DANAŠNJI DATUM:

15. svibnja 1904. godine – Jedno od najvećih djela koje su ikad izveli učenici Glazbenog zavoda sa zborom Zore bio je Zajčev oratorij “Stabat mater dolorosa”. U izvedbi je sudjelovalo više od stotinu pjevača i pjevačica. Novine onog doba pišu kako je “efekt bio izvanredan”. Kao gost je nastupila Draga Hauptfeld, tada učenica Ivana pl. Zajca, a kao solisti tada su nastupili Karlovčani Nikola Šašek i Dragutin Hauptfeld. Zborom je ravnao Ivan Horvat, koji je na mjesto upravitelja Glazbenog zavoda došao 1900. godine.

15. svibnja 1910. godine nogometaši Olimpije, utemeljene 1908. godine, odigrali su svoju prvu javnu utakmicu i to u Varaždinu. Karlovčani su tada pobijedili varaždinski VGŠK rezultatom 4:1. Za Olimpiju tada su nastupili: Bestić, Hofmann, Tomašić, Kirin, Žugčić, Barač, Trkulja, Petrović, Dubravčić, Hrs, Hauptfeld. A Veselić i Ress nisu nastupili zbog ozljeda.