Petračić primio prijeteće pismo – odgovara: Ja se ničega i nikoga ne plašim. Nemam ništa osobno protiv nikoga niti otvorenih sukoba. Branio sam ovaj grad u ratu i pokušat ću ga obraniti još jednom bez obzira na prijetnje

“Počele su ozbiljnje prijetnje… Javno pozivam policiju da pronađe i kazni počinitelje”, objavio je kandidata za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić na svom Facebook profilu uz fotografiju prijetećeg pisma koje mu je stiglo na kućnu adresu. U kuverti se nalazila čahura metka i svega jedna rečenica “Pravi dolazi kroz cijev”.  Petračić je slučaj prijavio policiji, a o svemu su se očitovali i iz SDP-a ispred čije je koalicije predložen za čelnog čovjeka Karlovca.

– Prijetnja koju je danas u pismu zaprimio kandidata za gradonačelnika grada Karlovca, gospodin Davor Petračić je nešto što se u civiliziranom društvu može i mora osuditi i ujedno smatrati nedopustivim zdravom umu. Upućena prijetnja se može smatrati pucnjem u demokratsko pravo kandidiranja i odabira kandidata. Je li to ispad pojedinca odnosno prijetnja pojedinca ili se netko našao ugroženim zbog svog načina života, uvidjevši mogućnost da dođe do promjene u izvršnoj vlasti u gradu Karlovcu? Pozivam da o upućenoj prijetnji žuran odgovor daju policija i pravosudna tijela. Davor Petračić kao i svi građani grada Karlovca zaslužuju dobiti odgovor i zaštitu institucija države, stoji u priopćenju koji potpisuje kandidat SDP-a za karlovačkog župana Stjepan Mikulandrić.

Putem priopćenja oglasio se gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, Petračićev protukandidat na ovim izborima.

– Najstrože osuđujem, osobno, kao gradonačelnik i član HDZ-a svaki slučaj koji se dogodio kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću, ali i svaki takav drugi bezočni pokušaj zastrašivanja i prijetnji smrću. Karlovac je grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice. Iskreno se nadam da se radi o pojedinačnom ispadu krajnje neodgovornog pojedinca i pozivam odgovorne institucije da u roku 24 sata istraže slučaj i pronađu počinitelja. Hrvatska je moderna i slobodna država u kojoj svi građani imaju pravo ravnopravno iznositi svoja politička stajališta, a izborna mjesta i glasačke kutije najbolji su demokratski način iskazivanja takvih stava i mišljenja, kaže Mandić.

I iz političke platforme Možemo! Karlovac osuđuju ovaj čin.

– S dubokim zgražanjem, užasom i jezom osuđujemo prijetnje kojima je izložen kandidat za gradonačelnika i naš sugrađanin Davor Petračić. Pozivamo sve nadležne institucije da što brže provedu istragu i kazne one koji stoje iza ove gnjusne prijetnje smrću. Ovakve stvari se moraju shvatiti ozbiljno jer zorno ukazuju na ono što konstantno ističemo. Karlovac mora postati otvoreni grad, a ne grad u kojem politički neistomišljenici, osim za materijalnu egzistenciju, sada moraju strahovati i za svoje živote, stoji u priopćenju Možemo! Karlovac.

Davor Petračić je kasnije na svom Facebook profilu dodao – “Ja se ničega i nikoga ne plašim. Nemam ništa osobno protiv nikoga niti otvorenih sukoba. Branio sam ovaj grad u ratu i pokušat ću ga obraniti još jednom bez obzira na prijetnje”.