Robert Hranilović predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije

U Josipdolu je održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Karlovačke županije na kojoj su članovi Skupštine jednoglasno dali podršku predsjedniku Robertu Hraniloviću za novi petogodišnji mandat.

Sjednica je održana sukladno novom Statutu i Zakonu o vatrogastvu po kojem članovi Skupštine ne biraju županijskog vatrogasnog zapovjednika, već je Goran Franković na novi petogodišnji mandat imenovan ranije ovog mjeseca rješenjem županice Martine Furdek Hajdin uz suglasnost glavnog vatrogasnog zapovjednika, a na prijedlog Predsjedništva VZKŽ.

Predsjednik Hranilović istaknuo je kako je iza nas jedna od najizazovnijih godina u kojoj su se vatrogasci susreli s novim izazovima poput pandemije i potresa te pokazali da se u vatrogasce građani uvijek mogu pouzdati, da će prvi izaći na teren i pomoći otkloniti posljedice bilo kakvih nesreća.

Na podršci u dosadašnjem radu zahvalio se i županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković naglasivši da je u idućem mandatnom razdoblju prioritet regulirati radno-pravni status vatrogasaca.