web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Krenuo Štrudlafest! Pažnju privukle teta Marica i teta Vesna koje su pripremile štrudlu pred publikom

Velika jesenska i gastronomska manifestacija je započela bogatim programom u Jaškovu jučer 3. rujna, a traje do kraja nedjelje.  Organiziran je rafting na Dobri, biciklijada po Jaškovu i okolici, kreativni program, glazbeni nastupi i drugo. Ipak pažnju su ukrale Marica Vrbančić i Vesna Vuljanić, ambasadorice štrudle iz Jaškova. 

Kakav bi to festival štrudle bio na kojem se ne priprema štrudla? Teta Vesna, ambasadorica štrudle iz Jaškova pokazala je kako se spravlja i razvlači domaće tijesto za štrudlu. Inače, njoj je spravljanje štrudle i posao i hobi kojim se bavi još od djetinjstva. Otkrila je što je najbitnije za dobru štrudlu.

-Morate imati omjer ulja, soli i tople vode te znati dobro napraviti tijesto. Ne smiješ od jednom brašno sasipati unutra pa da se napravi gruda. Treba polako brašno dodavati kako bi voda pojela brašno, a treba paziti i na miješanje, savjet je tete Vesne.

Uz tetu Vesnu, na Štrudlafestu je i ove godine bila teta Marica, dobro poznata pripremateljica najfinijih štrudli u ozaljskome kraju. I ona ima savjete za sve one koji se žele okušati u pripremi štrudle.

-Morate imati spremne sve sastojke, najbolje domaće, ali prije svega mora biti volje i prakse, kaže teta Marica Vrbančić, ambasadorica štrudle koja je od samih početaka uključena u manifestaciju Štrudlafest.

I teta Vesna i Teta marica slažu se u jednoj stvari – najvažnijem sastojku za pripremu štrudle, a to ljubav.

Ove godine na Štrudlafestu uz uobičajene okuse, predstavljena je nova, neobična štrudla. Riječ je o povrtnoj štrudli,  kojoj se nalaze svi ljetni plodovi iz vrta. Osim ove štrudle, na Štrudlafestu se može pronaći raznih okusa. Od onih slanih sa sirom, gljivama, špekom, pa čak i pizza nadjevom. Ipak, mnogi preferiraju slatke, s jabukama, slatkim sirom, višnjama, orasima, makom i drugim slasnim sastojcima. Srećom, još uvijek stignete sve njih isprobati.

H2150052