KABA

Stigao odgovor iz Grada po pitanju sanacije Banijanskog mosta – nedostatci će biti sanirani do sredine listopada

Stigao je odgovor iz karlovačke Gradske uprave po pitanju sanacije Banijskog mosta koje je pokrenuo bivši gradski vijećnik, sada građanski aktivist Nikola Badovinac.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Grad Karlovac pokrenuo je djelomičnu sanaciju mosta Banija u drugoj polovici srpnja kada su sanirane izbočine na asfaltu i napravljene tzv. zakrpe. Istovremeno je zatražena nabava materijala za nastavak sanacije i drugih oštećenih elemenata. S obzirom da izvođači u datom trenutku nisu raspolagali potrebnom građevinskom sirovinom, nabava materijala potrajala je duže od očekivanog s obzirom na stanje globalnog tržišta građevinskim materijalom uslijed pandemije.

Proteklih nekoliko dana materijal je kupljen. U narednih desetak dana slijedi proizvodnja potrebnih limenih elemenata koji će nadomjestiti dotrajale. Nakon toga slijedi demontaža oštećenih elemenata i priprema površine mosta i konačno montaža novih elemenata i popratni manji zahvati. Prema informacijama izvođača radova spomenuti nedostaci bit će sanirani do sredine listopada.