web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Subotom na Koranu!

Šetnica uz Koranu novo je omiljeno okupljalište Karlovčana i njihovih gostiju

Na svega pet minuta vožnje od naplatnih kućica u Karlovcu nalazi se nova šetnica uz rijeku Koranu. Smještena tik uz Aquatiku, jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, idealna je lokacija za druženje i provođenje slobodnog vremena.

Slatkovodni akvarij Aquatika i TZ grada Karlovca pripremili su u rujnu zanimljiv i edukativan program za sve one koji traže ideju za vikend izlet. Razne aktivnosti na otvorenom, zanimljivi edukativni sadržaji i svirka lokalnih bendova uz rijeku Koranu prilika su da upoznate Karlovac i saznate više o rijekama.

Subotama u rujnu 11., 18. i 25. rujna u poslijepodnevnim satima program Subotom na Koranu donosi animacijske aktivnosti poput streličarstva, badmintona, zip line-a, vožnje na supovima i mnoštvo drugih zabavnih aktivnosti za velike i malene posjetitelje. Edukacijski dio programa prezentirat će se uz pomoć dva holograma, a posjetitelji će moći naučiti više o životinjama koje žive u rijeci i uz rijeku. Bit će tu i VR naočale pomoću kojih se može doživjeti vožnja kajakom po rijeci Korani i spuštanje niz Koranski slap.

Za dobru atmosferu pobrinut će se zanimljivi bendovi koji će svirati poznate note svake subote od 17 do 19 sati.

Zajednički cilj bio nam je ponuditi atraktivan sadržaj na otvorenom za sve naše posjetitelje, na jednoj od najljepših gradskih lokacija ali i potaknuti ih da istraže cjelokupnu turističku ponudu Karlovca, istaknula je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca

Ravnateljica Aquatike, Margarita Maruškić Kulaš, istaknula je: – Aquatika je preuzela upravljanje šetnicom uz Koranu u vidu projekta “Susret s rijekom” koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Aktivnosti ovog projekta usmjerene su na izgradnju posjetiteljske infrastrukture (šetnice, pješačko-biciklističke staze, vidikovci i edukacijsko-multimedijski sadržaji u interpretacijskim centrima) u Karlovcu, Ogulinu i Ozlju.  Svrha projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže Područja Natura 2000 uz rijeke Karlovačke županije, posebno kroz povećanje turističke privlačnosti područja te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja.

Od digitalnih sadržaja tu su hologrami i VR naočale koje će vam približiti iskustvo doživljaja rijeke, a kako je u današnje vrijeme iznimno važno boraviti što je moguće više vani na otvorenom, organizirali smo različite atraktivne aktivnosti. Stoga dođite i iskoristite lijepo vrijeme za uživanje u raznim aktivnostima. Ujedno vam donosimo i svirke lokalnih bendova za opuštenu atmosferu uz rijeku Koranu. Vidimo se subotom na Korani!

Detaljan program provjerite na poveznici https://visitkarlovac.hr/subotom-na-koranu/

Da ste u nekom drugom gradu pozvali bi vas na susret s prijateljima ili rodbinom. Mi u Karlovcu pozivamo vas na susret s rijekom!