U inat koroni – 1. Karlovački festival sportske rekreacije 18. rujna na Vunskom polju

Karlovački savez sportske rekreacije organizira prvi Karlovački festival sportske rekreacije 18. rujna na Vunskom polju.

– Iza nas je teška godina zbog pandemije COVID-19 koja je pogodila sport, a time i sportsku rekreaciju. Festivalom želimo uključiti sve klubove sportske rekreacije grada Karlovca i što veći broj građana kako bi kroz prezentacije klubova i razna događanja i natjecanja ispunili svoje slobodno vrijeme, dobili priliku aktivnije sudjelovati u životu lokalne zajednice te posvetili svoje vrijeme zdravom načinima života kroz sport. Jedan od ciljeva je i stvoriti priliku za razmjenu iskustava i kontakata među udrugama, kažu organizatori.

U sklopu festivala bit će održani turnir u nogometu, tenisu, kuglanju, utrka građana, jahanje, šetnja, trening za osobe starije dobi, prezentacije klubova te Hrvatske tradicionalne igre u organizaciji Zajednice športova Karlovačke županije i Ministarstva turizma i sporta u sklopu projekta Europski tjedan sporta 2021. godine.

– Pozivamo sportske udruge koji djeluju na području Grda Karlovca te u svojoj djelatnosti provode sportsko-rekreacijske programe da se priključite Festivalu i prezentiraju svoj rad i udrugu, kažu u Karlovačkom savezu sportske rekreacije.

Poziv i Obrazac za prijavu sudjelovanja na Festivalu nalazi se na web stranici Karlovačkog saveza sportske rekreacije www.kssr.hr.