Zatvara se most u Gornjem Pokuplju

Most će biti zatvoren od 15. rujna do 15. studenog

Od iduće srijede stari most između Mahična i Gornjeg Pokuplja, ali i cijela zona gradilišta novog mosta bit će zatvorena za sav promet. Predviđeno je da će promet na tom dijelu biti obustavljen do 15. studenog. Zatvaranjem gradilišta građevinarima će se omogućiti dovršetak svih pristupnih cesta novom mostu. Cijeli projekt izgradnje 157 metara dugog mosta vrijedan 53,5 milijuna kuna predstavio je Darko Šošić direktor sektora za građenje i rekonstrukciju Hrvatskih cesta.

– S izgradnom smo došli u fazu kad moramo novom mostu priključiti sve prilazne ceste i omogućiti prikjučenje svih instalacija koje se nalaze u trupu mosta sa postojećim sustavima. Tako ćemo neke dijelove na trasi morati spuštati čak do dva metra.  Stoga nam je zatvarnje mosta i ove dionice ceste bilo jedino rješenje. Trudit ćemo se da zatvaranje prometa najmanje moguće inkomodira žitelje okolnog prostora – rekao je Darko Šošić.

Ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak naglašava kako su svi u Ozlju iznimno zadovoljni tempom kojim se most gradi. Posebno je tu riječ o gospodarstvenicima koji su zbog dotrajalosti starog mosta morali koristiti okolne pravce. Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin rekla je kako će most biti poticaj ne samo gospodarstvu, nego i snažna demografska mjera. Za vrijeme zatvaranja mosta koristiti će se poznati alternativni pravci preko Zorkovca i Mahična, te preko Jaškova.

Potpuno dovršenje i otvaranje za sav promet novog mosta predviđeno je za veljaču iduće godine.