web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Članovi USKA-e provozali se “pincgouverom”

Još jedna od brojnih nekonvencionalnih aktivnosti Udruge slijepih USKA vožnja vojnim vozilom "pincgouverom" s brigadirom u miru Dubravkom Halovanićem

Udruga slijepih USKA organizirala je s umirovljenim brigadirom Dubravkom Halovanićem vožnju vojnim vozilom pinzgouverom. Vesela ekipa provozala se od sjedišta udruge u Sokolskom domu do Brođana gdje su se družili na Žitnoj lađi, uz glazbeni sastav “Sjaj u tami” Mirsada Bećirovića i Danicu Rob.

Udruga slijepih USKA organizirala je i 2019. godine vožnju vojnim vozilom i obilazak Muzeja Domovinskog rata na Turnju, uz izvorne priče umirovljenog brigadira Dubravka Halovanića iz vremena Domovinskog rata. Halovanić je ujedno i počasni član te nositelj povelje USKA-e za uspješnu dugogodišnju suradnju.

– Cilj ovakvih aktivnosti je unapređenje kvalitete života slijepih osoba na način da im se omogućuje samostalnost, potiče na aktivan život u zajednici uključivanjem u različite sfere društvenog života, potičući njihovo ravnopravno sudjelovanje u društvu, ističe predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović.

Događaj je proveden zahvaljujući trogodišnjem programu USKA-e „Mobilni tim OSI-ce faza 2“ te projektu „Pružanje usluge videćeg pratitelja osobama s invaliditetom“ koje USKA provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te uz podršku Grada Karlovca. Članovi USKA-e imali su pritom osiguranu pomoć, podršku i asistenciju USKA-inog tima i videće pratiteljice Sanje Jakić.