Radovi na Centru kompetencija već ove godine

Sredinom sljedećeg tjedna očekuje se raspisivanje novog natječaja, nova dokumentacija spremna

45 milijuna kuna i 60 milijuna kuna vrijedni ugovori koji se tiču Regionalnog centra kompetentnosti dobivaju novu dimenziju. Prema riječima zamjenice županice Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar, radovi bi mogli započeti već u ovoj godini.

Iako je dokumentacija za rekonstrukciju zgrade Oružane za Centar kompetentnosti bila gotova, potres krajem prošle godine, zbog kojeg se zgrada morala srušiti, razlog je i potrebe za novom dokumentacijom jer su sada potrebni drugačiji zahvati. Izmijenjena je i dopunjena građevinska dozvola te cijeli projekt što je i odobreno od SAFU-a.

– Trenutno se dokumentacija priprema za natječaj koji bi trebao biti raspisan sredinom idućeg tjedna, za gradnju Regionalnog centra kompetentnosti, za koji smo i potpisali ugovor u iznosu od 45 milijuna kuna. Očekujemo, ako ne bude žalbi na izbor izvođača radova, da bi već u ovoj godini mogli početi s radovima izgradnje novog Centra kompetentnosti, najavila je zamjenica županice Hajsan Dolinar.

Novosti ima i vezanih za drugi dio ESI fonda za koji je potpisan ugovor vrijedan 60 milijuna kuna za strojarstvo, elektrotehniku i računarstvo.

– U ovom trenutku izrađuju se novi kurikulumi, novi programi, modernizacija zanimanja sukladno potrebama tržišta rada tako da naš Centar iznimno radi, ali što se tiče “cigli”, nije još vidljiv. Vidljiv je u ovom “soft” dijelu gdje se izrađuju te bitne promjene u obrazovnim i nastavnim programima, kako za redovito srednjoškolsko obrazovanje, tako i za učenje već obrazovanih ljudi koji žele prekvalifikaciju zanimanja, objasnila je Hajsan Dolinar.