KABA

Karlovačka županija nabavila sedam novih sanitetskih vozila za Domove zdravlja

Karlovačka županija je nabavila sedam sanitetskih vozila za potrebe svih Domova zdravlja u županiji . Dom zdravlja Karlovac dobiva dva vozila, a ostale ustanove po jedno.

Vozila su marke Renault Master, dok je za potrebe Doma zdravlja Ogulin nabavljeno vozilo VW Crafter s pogonom 4×4. Ukupna vrijednost nabave je 2.662.500,00 kn s PDV-om. Vozila je isporučila tvrtka CIB Commerce iz Buzeta temeljem postupka javne nabave.

Primopredaja vozila održana je u dvorišnom prostoru Doma zdravlja Karlovac gdje se prisutnima obratila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar:

Ako gledamo od 2018. godine do danas, ukupno je nabavljeno 19 sanitetskih vozila, to jest 53 posto. Spremna je i projektna dokumentacija i čeka se raspisivanje natječaja za obnovu ustanova u zdravstvu koje još nisu obnovljene. Očekujemo da će raspisivanje natječaja biti u siječnju ili veljači sljedeće godine. Nakon što smo obnovili dijagnostičko terapeutsku opremu u svih 14 ustanova u zdravstvu došao je na red i ovaj sanitetski prijevoz, a iduće godine ćemo se okrenuti patronažnim vozilima koja su također potrebna., rekla je Hajsan Dolinar.

Ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk Tudić zahvalila se na vozilima.

Samo u gradu Karlovcu svaki dan 37 ordinacija obiteljske medicine upućuje svoje pacijente na preglede, najčešće u grad Zagreb, vrši se prijevoz pacijenata od njihovog mjesta boravka do zdravstvene ustanove, prijevozi na dijalize, kemoterapije, premještaji iz jedne ustanove u drugu radi daljnjeg liječenja… Sve to govori koliko je djelatnost sanitetskog prijevoza značajna u sustavu zdravstva jer se radi o usluzi koja je direktno vezana uz naše pacijente gdje oni svakodnevno mogu svjedočiti o uvjetima koje smo im mi pružili., kazala je Šterk Tudić.