KABA

U Knjižnici za mlade prvi put otvorena izložba grafika Davorke Čavar

Po prvi put u Karlovcu, u Knjižnici za mlade izlaže Davorka Čavar, likovna umjetnica, akademska grafičarka čije radove Alfred Freddy Krupa opisuje ovako:

Grafički listovi koje imamo priliku razgledati na izvedbenoj razini svjedoče upravo o toj višegodišnje usavršenoj manipulaciji grafičkim materijalima i tehnikama, posebice o neupitnom, vrsnom poznavanju, prije svega, tehnika dubokog tiska (suha igla, bakropis, Reservage i dr.). Na razini motiva, ono što sama umjetnica naziva ‘Asocijativna grafička slika’, zbog naravi neopisnih i apstrahiranih formi um svakog zainteresiranog promatrača moći će dati svoje tumačenje (asocijacija, kako je naglašeno).

Davorka Čavar rođena je u Sarajevu gdje je završila osnovnu i srednju grafičku školu te Akademiju likovne umjetnosti na odjelu grafike u klasi profesora Miroslava Šuteja. Radila je u Srednjoj školi likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru gdje je vodila odjel grafika i kao profesorica radila do mirovine. Davorka sada živi i radi u Rečici, a ovo joj je druga samostalna izložba.

Izložba je otvorena do 14. listopada, a može se pogledati svaki dan od 9-21 i subotom od 9-14 sati.