U Karlovcu je organiziran 4. maraton hrvatskom vitezu Domovinskog rata Miroslavu Perisu. U osnovnoj školi Banija, koju je pohađao i Miroslav Peris, ispred spomen-ploče održana je minuta šutnje za sve poginule u Domovinskom ratu te su položene svijeće u spomen na njihovu žrtvu. Na maratonu koji je krenuo u 8 sati ujutro sudjeluje 30-ak pripadnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Maratonci trče rutom dugom 43 kilometra od Banije, preko Hrnetića, Mahičnog, Zorkovca, Krašića, Kostanjevca do Sošica.

Ima nas sve više, nadam se da će iduće godine biti još veća brojka. Zahvaljujem se Gradu, mojoj udruzi koja je glavni organizator ovog maratona, maratoncima iz Sisačko-moslavačke županije koji dolaze već drugu godinu ovdje. Znamo dobro da je Miroslav Peris oboren na području Sisačko-moslavačke županije braneći cijelu Hrvatsku. rekao je Nikica Vrabac iz Udruge specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije.

Podsjetimo, Miroslav Peris bio je pilot i pukovnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Poginuo je u Domovinskom ratu vraćajući se sa zadatka avionom MIG 21 zvanom ‘Osvetnik Vukovara’, kada su ga pogodile neprijateljske rakete kod mjesta Stipan u općini Gvozd.