Ivan Klarić i Lucio Matuzić iz TKD Prane osigurali odlazak na Europsko prvenstvo

Članovi taekwondo kluba Prana nastupili na prvom natjecanju u ovom dijelu sezone. Turnir Susedgrad Sokol pokal okupio je zavidan broj natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, 46 klubova i više od 400 natjecatelja.
S obzirom na to da se bliži Europsko juniorsko prvenstvo u borbama i Europsko prvenstvo u formama u Portugalu ovo je bio kriterijski turnir za Juniorsku nacionalnu selekciju te ogledni turnir za reprezentaciju u formama. Državni prvak, Ivan Klarić je osvojivši zlatno odličje u juniorskoj konkurenciji JA3 potvrdio  svoju vodeću poziciju za ulazak u reprezentaciju te odlazak na Eurospsko prvenstvo u formama.  Od juniora nastupili su Lucio Matuzić JM 48 kg, koji je svoju vodeću poziciju osigurao još u lipnju na prvenstvu Hrvatske, pobjedivši dva protivnika. Na ovom turniru potvrdio je svoj odlazak na Europsko prvenstvo osvojivši zlatno odličje bez borbe. 


Martin Štefanac nastupio je u konkurenciji JM 68 kg, te se nakon 3 pobjede i poraza okitio srebrnom medaljom. Martin je pokazao izuzetan napredak te je osvojio prve bodove u poretku za odlazak na Europsko prvenstvo, a mogućnost kvalifikacije će imati na trećem kriterijskom turniru.
Gabrijela Fehervari (JŽ – 52) i Aleksandra Macut (JŽ – 59) zaustavljene su već u prvim borbama te, nažalost, nisu ostvarile zapaženiji rezultat.
U konkurenciji kadeta nastupio je Oscar Kovačić koji je nakon dvije superiorne pobjede rezultatima  (32:1 i 17:0), osvojio zlatno odličje.

Junior Eric Liković u kategoriji  JA2 i kadet Emanuel Mahečić u kategoriji KA5 osvojili su srebrna odličja u konkurenciji formi.