Prošlog tjedna krenuli su radovi na aglomeraciji Karlovac – Duga Resa. Mještanka Turanjskog Luga Ticijana Goršić pozdravila je radove no istaknula je štete koje su nastale uslijed izvođenja radova. Puknuo joj je zidić od ograde, puknula je cijev te nisu imali vode. požalila se Vodovodu i kanalizaciji, te izrazila želju da se sve vrati u prvobitno stanje kada radovi završe.

Mi jesmo za radove i sve to, ali radovi ne teku baš kako bi trebali. Nama je puknula cijev, pokušali smo sanirati jedan kvar, međutim par dana nakon je nastao drugi kvar. Kamioni idu svaki dan, voze 25 tona kamena, zemlje i drugo, a mostić nam je tu iza oštećen i preko njega je dopušteno vozit samo 6 tona tereta. Puknuo nam je zidić od ograde kada su počeli radovi uz našu kuću. Kontaktirali smo direktoricu iz Vodovoda, međutim oni su se ogradili od toga, kažu da moramo sami sanirati kvar. Policija koju smo kontaktirali je utvrdila da je nosivost 6 tona za mostić, no koji su njihovi daljnji potezi ne znam. Mi smo za ove radove, no želimo da se sve stavi u prvobitno stanje., rekla je Ticijana Goršić iz Turanjskog Luga.

Iz Vodovoda i kanalizacije su poslali odgovor:

U sklopu aktivnosti redovnog očitanja vodomjera, djelatnici VIK-a su dana 9.9. na adresi Turanjski Lug 9 ustvrdili potrošnju od 99 kubika. Na prethodnom očitanju, 10.8.2021. potrošnja je iznosila 14 kubika. Slijedom navedenog, u periodu od 10.8. do 9.9. potrošeno je 99 kubika vode. Kao što znate, radovi u ulici Turanjski Lug počeli su 9.9.2021, ne prije.
Kada korisnici imaju ovakvo odudaranje od prosječne potrošnje, mi ih obavještavamo o navedenom jer je velika mogućnost da je došlo do puknuća interne instalacije. To je upravo slučaj sa ovom adresom. Prema Općim i tehničkim uvjetima interna instalacija, njeno održavanje i sanacija je u nadležnosti korisnika, a ne javnog isporučitelja usluge.
Korisnici su obaviješteni da se pisanim putem obrate kako bi se njihova zamolba razmotrila na Povjerenstvu za tehničke i financijske reklamacije potrošača, no naravno, uz preduvjet da saniraju interni dio vodovodne instalacije. Stoga ih još jednom pozivamo, da to i učine.
Što se tiče oštećenja koje gđa Goršić spominje, pravila su ista na svim gradilištima: štete koje nastaju prilikom izvođenja radova, izvođač mora sanirati, odnosno vratiti u prvobitno stanje, a što se utvrđuje kroz postupak prikupljanja dokaza i utvrđivanja činjenica.