Gradac dobiva dječje igralište

Još jedan mjesni odbor dobiva dječje igralište. Djeca u mjesnom odboru Gradac uskoro će moći uživati u novim igralima, a projekt je podržan na ovogodišnjem natječaju Kakvart.

Prema riječima predsjednice Vijeća MO Gradac Maje Grgat Britvec mjesto gdje se nalazi dječje igralište, uz nogometno igralište i boćalište od davnih dana je okupljalište mještana i moglo bi se reći da je uz prostorije DVD-a to srce Graca.

Naime, davnih dana tu se nalazila „vršalnica“ mjesto gdje su mještani Graca i okolice vršili žito, družili se uz rad, pomagali jedni drugima, razmjenjivali iskustva, informacije, ponekad zapjevali i zaplesali, palili ivanjski krijes, zaljubljivali se. U novije doba zaigrali i nogomet. Nažalost, pred 30-tak godina ovo mjesto pretvoreno je u smetlište, istaknula je Maja Grgat Britvec i dodala kako je uz veliki trud ovog, ali i prethodnog Vijeća Mjesnog odbora započela sanacija terena, navoz, uređenje nogometnog igrališta te je prije nepunih 15 godina uređeno dječje igralište na kojem su postavljene drvene sprave za djecu, stolovi i klupe. No, te sprave su uslijed vremenskih prilika, najviše poplava, dotrajale i uništene te postale opasne za dječju igru.

Ukupna vrijednost radova na uređenju igrališta je 50-ak tisuća kn. Grad Karlovac je kroz natječaj KAkvart sufinancirao projekt sa 30 tisuća kuna. Partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.

Svi poslovi oko čišćenja terena, demontaže i uklanjanja dotrajalih sprava odrađeni su isključivo volontiranjem mještana, a posebno aktivni su bili članovi ŠD Gradac i DVD Gradac, a posebno djevojčice članice DVD-a.

U Mjesnom odboru Gradac je dosta djece, njih 40-tak u dobi od par mjeseci do 14 godina. Svoje slobodno vrijeme, što sami što uz pratnju roditelja provode na ovom igralištu i naša obaveza je da se isto obnovi, kako bi naši najmlađi i dalje bezbrižno uživali u svojim igrama, ističe Maja Grgat Britvec.

Nakon postavljanja sprava slijedi još navoz i razgrtanje sitnog kamena na igralište a radove će odraditi volonteri MO Gradac. Postavit će se i novi stol i klupe a za to je sredstva osigurao DVD Gradac.