Promocija knjige Jana Bolića “Život koji želiš živjeti”

Na terasi ispred Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac svoju najnoviju knjigu Život koji želiš živjeti predstavit će Jan Bolić. Susret se organizira u suradnji s Knjižnicom Marin Držić – Knjižnice grada Zagreba, u okviru Nacionalne kampanje I ja želim čitati!.

Jan Bolić mladi je autor iz Rijeke. Dosada je objavio četiri knjige – zbirku poezije Trenuci (2016.), zbirku poezije i proznih zapisa Može biti lijepo (2017.), kriminalistički roman Težina stvarnosti (2018. i 2019.) te krajem 2020. godine knjigu pod nazivom Život koji želiš živjeti.

Autor knjigu započinje biografski – rođen je kao zdravo dijete, a majka je primijetila da se razvija drugačije nego njegovi vršnjaci kad nije prohodao. Iako je Janova bolest, spinalna mišićna atrofija tip 2, brzo napredovala i onemogućavala mu kretanje, pohađao je redovnu školu. Odlučujuće za njegovo sazrijevanje bila je teška zdravstvena kriza u kojoj mu je život spasila medicinska sestra koja ga je oživljavala i proveo je dva mjeseca u bolnici na respiratoru. Od tada, Jan Bolić svoj život doživljava sa zahvalnošću i veseljem, svjestan da se u trenu sve može promijeniti.

Svoje spoznaje o zdravlju i zahvalnosti, o životnim izborima, o odnosu prema ljudima, osjećajima, mentalnoj snazi i odgovornosti mladi pisac iz Rijeke, koji piše jednim prstom po ekranu laptopa, objavljivao je na blogovima i svoje je zapise skupio u svoju četvrtu knjigu, “Život koji želiš živjeti”.

Knjiga ima četiri tematska poglavlja – Prihvati, Vjeruj, Rasti i Budi zahvalan. Mudre misli, prisjećanja i pouke Jana Bolića do srži su iskrene, autentične i dobronamjerne, a mnogima mogu pomoći osvijestiti ljubav prema najbližima te vlastito samopouzdanje, kreativnost i snage kojima mogu mijenjati svijet.

Iz knjižnice pozivaju zainteresirane da se pridruže na predstavljanju knjige i upoznaju ovoga iznimnoga mladog i inspirativnog autora. O knjizi će govoriti sam Jan, ali i njegova urednica Sandra Pocrnić Mlakar, a dijelove knjige pročitat će i njegov veliki prijatelj Damir Selimović.