KABA

Sedmi “Pohod crtom bojišnice” u nedjelju

HPD Martinščak organiziracijom „Pohoda crtom bojišnice“ obilježava dan napada na grad Karlovac, 4. listopada 1991. godine, a obuhvaća značajne lokacije u obrani grada Karlovca i tako upoznaje planinare i građane, posebno mlađe naraštaje, s karlovačkom poviješću i ulogom karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Pohod crtom bojišnice“ prvi put je bio organiziran 2015. godine. Danas je to već tradicionalni Pohod koji okuplja veliki broj planinara, izletnika, ljubitelja prirode te poštovatelja povijesti i žrtve karlovačkih branitelja u Domovinskom ratu.

Sedmi „Pohod crtom bojišnice“ održava se u nedjelju, 3. listopada. Početak je u 9 sati kod groblja u Ladvenjku. Za one koji nemaju prijevoz, organiziran je kod Doma HV Zrinski u Karlovcu s polaskom u 8 i15. Pohod najprije vodi od groblja u Ladvenjku na Martinščak (KT HPO 7.3.). Nakon toga slijedi povratak prema Korani pa preko Škrtića i Šanca doTurnja. Za trasu pohoda od 15-ak kilometara predviđeno je 4 sata. Na kraju će se služiti sveta misa u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca u 14 i 30. Pohod završava planinarskim grahom.

Više informacija možete uskoro saznati na web stranici www.hpd-martinscak.hr ili kod organizatora Pohoda :

Tomislav – 098 439 591

Davor – 091 795 8340

Obavezna prijava sudionika pohoda do srijede, 29.rujna. Svi sudionici pohoda dužni su se pridržavati naputaka i epidemioloških preporuka Zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.