KABA

Druženje branitelja u Draganiću – sportsko-edukacijski program

Sport i edukacija u znaku su druženja hrvatskih branitelja iz cijele županije na ribnjaku i u prostorijama Športsko ribolovnog društva Draganić. Organizator je Udruga pripadnika 110. brigade Hrvatske vojske.

U edukativnom dijelu branitelji su mogli doznati više o novim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima, ali i preventivnim pregledima u bolnicama. Ovu mogućnost u karlovačkoj je Općoj bolnici iskoristilo oko dvije i pol tisuće branitelja, a oko 1 500 u ogulinskoj bolnici.

To je nekakva brojka od četiri tisuće za županiju i to je značajno, ako se uspoređujemo s ostalim županijama. Dobar rezultat imali smo u prvi tri godine programa, no epidemija je na neko vrijeme odgodila i usporila sve, posebno u 2020. Sada, 2021. naučili smo kako se nositi s time i pokušavamo što normalnije raditi. Tako za nekoliko dana ponovno krećemo s preventivnim pregledima branitelja, rekao je Vladimir Bauer koji je u Općoj bolnici Karlovac zadužen za organizaciju i provedbu preventivnih pregleda hrvatskih branitelja.

Poanta ovog druženja bila je oživjeti sjećanje iz ratnih dana, prisjetiti se također i vremena uoči glavnog napada na Karlovac 4. listopada ’91. te odati počast svima onima koji više nisu s nama. Tako su upaljene svijeće na mjestu pogibije 17 hrvatskih branitelja 129. brigade. U sportskom dijelu branitelji su se okušali u beli, ribolovu, gađanju zračnom puškom i pripremi gulaša.