KABA

Tjedan svetog Franje u Karlovcu: “Otvorit ćemo vrata samostana i otkriti iznenađenje”

Blagdan svetog Franje na poseban će se način proslaviti u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu. Trodnevnica je već započela, a svečano misno slavlje u ponedjeljak u 18:30 vodit će dominikanac pater Ivan Dominik Iličić, najavio je gvardijan Fra Krunoslav Albert.

Ove godine blagdan će se obilježiti kroz takozvani Tjedan svetog Franje koji počinje u ponedjeljak, a završava u subotu.

Organizirat ćemo ga tako da će u ponedjeljak, na sam dan sv. Franje, ujutro od 8 do 10 sati te od 15 do 20 sati biti dan otvorenih vrata prizemlja samostana koji je često zatvoren za javnost. Oni koji inače vide samostan iznutra budu očarani, pa ćemo razgled omogućiti svima. U istom terminu samostan će biti otvoren i u subotu 09. listopada. Iznenađenje za posjetitelje će biti prikaz srednjovjekovne samostanske kuhinje i ljekarne, a što je uređeno ovog ljeta., ispričao je gvardijan fra Krunoslav Albert.

Uz prikaz srednovjekovne samostanske kuhinje i ljekarne posjetitelji će moći zaviriti i u impresivnu blagovaonicu i klaustar.