Klupska veslačka regata 17. listopada – Korana i Sabljaci

Iako je završilo prvenstvo Hrvatske u veslanju u Veslačkom klubu Korana na Dubovcu još nisu stavili vesla u hangare već se svakodnevno pripremaju za posljednju ovogodišnju regatu koja će se održati na Kupi.  

  

Prepuno djece i vrlo živo bilo je u subotu prije podne kod Veslačkog doma s desne obale Kupe na Dubovcu gdje su redoviti trening odrađivali polaznici Škole veslanja Veslačkog kluba Korana.  I nije tako samo subotom već tri puta tjedno kad su treninzi polaznika Škole veslanja.  

  

Dok su jedni izvodili vježbe na parkiralištu ispred Veslačkog doma, drugi su veslali u GIG-u, školskom čamcu, ili učili veslanje na žabici na splavi.  

  

Jako smo zadovoljni odazivom djece u našu Školu veslanja. Naš princip oduvijek je bio da svake godine, najmanje jednom, animiramo djecu za veslački sport po karlovačkim osnovnim školama. Uz dobar sadržaj nudimo im i treninge pod stručnim nadzorom licenciranih trenera veslanja. Ovom prigodom bih htio naglasiti, a što je itekako važno za trenera veslanja, da trenutno u klubu imamo tri licencirana trenera koji prema svim propisima struke imaju dozvolu/certifikat za rad s djecom. To su Dario Šabić koji je već duže vrijeme licencirati trener veslanja a odnedavno i Abdulah Selimović koji je bio veslač pulske Istre i vrlo je stručan licencirani trener. Uz spomenutu dvojicu veslačkih trenera Petar Nejak im pomaže u radu i priprema se za polaganje trenerskog ispita tako da bi u klubu uskoro mogli imati četiri trenera stručno osposobljena za rad s veslačicama i veslačima. Kao profesionalni trener s najdužim stažem u veslanju treniram starije regatne veslačice i veslače koji nastupaju na niz natjecanja u godini, objašnjava Zlatko Katušin.   

  

Mladi veslači Korane imati će priliku svoje veslačko znanje koje su stekli tijekom rada u Školi veslanja pokazati za otprilike dva tjedna., 17. listopada, kada će se na Kupi održati tradicionalna klupska regata uz sudjelovanje veslačica i veslača iz prijateljskog Veslačkog kluba Sabljaci iz Ogulina.  

  

Dakako da će pred domaćom publiko na Kupi zaveslati KAveKAŠi koji su ove godine nastupili na Hrvatskom veslačkom prvenstvu na Jarunu: Igor Šušnjar, Jan Latković, Josip Jakšić, Mauro Bauer, Lovro Butina, Noa Kralj, David Mikašinović, Vinko Božić, Luka Ranitović, Roman Romčević, Mateo Ramouš, Šime Ravnjak, Noa Ružić, Lara Mandić i drugi. Kao posebna poslastica domaćih veslačkih nada veslati će Ema Hodak, prvakinja Hrvatske  i trenutno najperspektivnija mlada veslačica u državi.