Peti rođendan Aquatike uz bogat program – centralni dio proslave od 22. do 24. listopada

Izgradnju Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nakon pet godina uspješnog rada i više od 320 000 posjetitelja, bogatim programom Aquatika obilježava svoj rođendan.

Jedinstveni slatkovodni akvarij „Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac“ smješten na obali rijeke Korane u Karlovcu, petu godišnjicu svog postojanja posvećuje važnosti očuvanja okoliša. Proslava započinje već 16. listopada predprogramom pod nazivom „Aquatika u gradu“, dok će centralni dio manifestacije trajati od 22. do 24. listopada. Bogat program odvijat će se na više frekventnih lokacija diljem grada Karlovca, a glavna događanja bit će smještena na Akvarijskom trgu i šetnici uz Koranu pretvorenoj u „Rijeku budućnosti“. Šetnjom kroz „Rijeku budućnosti“ posjetitelji će imat priliku saznati više o povijesti Aquatike i temama održivog razvoja kroz razne programe. Edukativnim programima nastojat će se skrenuti pažnju na okoliš i očuvanje slatkovodnih ekosustava, a odabrana su razna predavanja, predstave, animacije, hologrami, kviz te programi za djecu i cjelokupnu obitelj. Važno je naglasiti kako će 22. listopada ulaz u slatkovodni akvarij biti besplatan, a 23. i 24. listopada ulaznice će biti dostupne po 50% sniženim cijenama.

Ususret proslavi rođendana, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac ponudit će posjetiteljima predprogram „Aquatika u gradu“ na više lokacija diljem grada Karlovca. Od 15. listopada Paviljon Katzler svoj izložbeni prostor pretvorit će u veliki akvarij. Teme izložbe obuhvatit će karlovačke rijeke i njihov riblji fond, a moći će se razgledati sve do 31. listopada. U Gradskom muzeju Karlovac moći će se posjetiti ihtiološka zbirka u sklopu programa „Aquatika u muzeju“. Aquatika u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić obilježit će prezentacijske police s knjigama o ribama te radionice za djecu, a predstava za djecu „Na tragu“ igrat će besplatno u kazalištu u sklopu programa Aquatika u Gradskom kazalištu Zorin dom 24. listopada.

Glavni dio programa trajat će od 22. listopada. do 24. listopada upravo kod Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac koji će se sastojati od programa na akvarijskom trgu i programa na Rijeci budućnosti (šetnici uz Koranu). Posjetitelji će moći razgledati akvarij po promotivnim cijenama, pogledati nekoliko predstava, posjetiti razna edukativna predavanja i radionice, sudjelovati u edukativnim šetnjama uz Koranu i kvizu, poslušati priče, animacije i programe za djecu te doživjeti holograme Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac. Svakako valja izdvojiti predavanje „5 do 12” Zorana Vakule koji će posjetitelje upoznati s klimatskim promjenama. Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac poziva sve građane da se upoznaju s riječnim svijetom, a prvih 500 posjetitelja 22. listopada očekuje prigodni poklon.