KABA

Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi

Bajkoviti plešivički krajolici bili su idealna kulisa za uživanju u filmu uz čašu vina. U vinogradu Vinogradarske kuće Braje gledao se novi nastavak Jamesa Bonda uz kestene i čašu vina pod zvijezdama.

“Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO” – narativ je nove destinacijske kampanje i projekta VIA VINO, koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Manifestacija traje do 15. studenog, a prvi put okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju širom otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

Sinoć je održano Via KINO, događaj koji spaja spojilo je bajkoviti plešivički krajolik, film i vino. Iščekivani nastavak Jamesa Bonda „No Time to Die” spojen je s vinima i cjelokupnii ambijent Vinogradarske kuće Braje na Plešivici u čijim je vinogradima održana projekcija,  Via KINO tako donosi pružili su neponovljivo iskustvo kina u vinogradu koje su dodatno popratili prvi ovosezonski kesteni i poznati portugizac, savršeni plešivički par.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović naglasila je kako je bio izazov stvoriti novi turistički proizvod.

Pokazali smo kako strateškim planiranjem razvijamo kvalitetan turistički proizvod i stvaramo na prvom mjestu motiv dolaska u našu destinaciju, rekla je Alilović.

Događanje Via VINO odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste.

Predstavili smo Jamesa Bonda u vinogradu, postavili zaokruženu priču, stvorili sinergiju nespojivog i dobili inovativni te kvalitetni sadržaj, a to je danas ključ. Ove manifestacije će se odvijati i dalje. Sada se provode i financiraju kroz fondove Europske unije putem ovog projekta kojim smo nastojali spajati najkvalitetnije u Zagrebačkoj županiji. U ovom kraju vinske Bregovite Hrvatsku nalazi se preko 40 najboljih županijskih i hrvatskih vinara koji imaju mnogo za ponuditi, kaže Alilović.