Jarnjević i Cvitešić iz Veslačkog kluba Karlovac prvi na Savi u osmercu za veterane C

Sedma regata Osmerci na Savi, prva u sklopu Capital Cupa 2021/2022

U organizaciji Veslačkog kluba Mladost jučer je na rijeci Savi u Zagrebu sedmi put održana regata Osmerci na Savi. Ujedno je to i prva regata u sklopu Capital Cup-a za sezonu 2021/2022. U kategoriji veterana C nastup je zabilježio i Veslački klub Karlovac. Kao dio posade osmerca, uz veslače iz Mladosti, Gorana Nuskerna, Tonija Kostelića, Krešimira Čulu, Igora Pavlinića, Ivana Mihaljevića, Mladena Lužaića i kormilara Ivana Maroevića, sudjelovali su i Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić iz VK Karlovac.

Utrka se održavala na nešto manje od 4000 m. Osmerac u kojem su veslali karlovački veslači bio je u svojoj kategoriji brži za nešto manje od 3 sekunde od drugoplasiranih Zadrana, u sastavu Branimir Vujević, Marko Dragičević, Petar Milin, Joško Matulić, Danijel Kolega, Leopold Kolega, Blaženko Mrkić, Branko Fain i kormilar Franko Božić.

-Ovdje se radi o utrci koja nije niti klasična utrka na 2000 m, ali nije niti daljinska na 8000 m. Poprilično je zahtjevno, izveslali smo za 17 minuta i 57 sekundi, u visokom ritmu, na tempu 33 (broj zaveslaja u minuti) , što je za naše godine popriličan napor i izazov, kaže predsjednik kluba Tihomir Jarnjević.

Nadovezuje se dopredsjednik Dario Cvitešić:

-Stvarno je predivno biti dio ove priče, pozitivna je atmosfera, izuzetno je to veslačko zajedništvo, šala prije utrke, ali i ozbiljnost tijekom utrke. Poseban je užitak družiti se sa svim dragim veslačima što više! Koliko je zajedništvo među veslačima veliko i koliko si uzajamno pomažu, dokaz je i donacija Veslačkog kluba Jarun koji je danas poklonio školski dvojac na pariće Veslačkom klubu Karlovac te im Veslački klub Karlovac zahvaljuje na donaciji.