Cijepljenje protiv gripe i to osoba koje imaju povećani rizik od komplikacija u Karlovačkoj županiji počinje u četvrtak, 28. listopada. Kako javljaju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo u tijeku je distribucija prvog dijela cjepiva, a ove je godine nabavljeno četverovalentno cjepivo protiv gripe VaxigripTetra. Drugi dio očekuje se za dva tjedna.

Za Karlovačku županiju nabavljeno je 15 000 doza. Većina cjepiva koje se distribuira ide liječnicima obiteljske medicine te se očekuje da će se cjepivo u zdravstvene ustanove distribuirati u dva dijela.

Zbog dinamike distribucije svi koji se žele cijepiti neće to moći učiniti u sljedeća dva tjedna, već će dio osoba trebati pričekati isporuku drugog dijela cjepiva koja će biti na raspolaganju u ambulantama u drugoj polovici studenog.

Nije kasno cijepiti se protiv gripe niti u studenom ni u prosincu te nema potrebe stvarati pritisak na liječnike tijekom ovog mjeseca kad raspolažu tek s dijelom ukupne količine cjepiva. Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije neće biti u mogućnosti provoditi cijepljenje kao dosadašnjih godina. Mole sve koji se žele cijepiti da se jave izabranim liječnicima obiteljske medicine.