KABA

Županica posjetila veslače

U sklopu posjeta sportskim objektima u Karlovačkoj županiji županica Martina Furdek Hajdin posjetila je i Veslački klub Korana na Dubovcu. 

Održan je kratki radni sastanak sa dopredsjednikom VK Korana Borisom Vrbancem, članom Upravnog odbora Nenadom Sužnjevićem i profesionalnim trenerom  Zlatkom Katušinom.  

Dopredsjednik kluba Vrbanac zaželio je županici Furdek-Hajdin dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je odlučila posjetiti VK Korana, jedan od najstarijih karlovačkih klubova koji je osnovan prije 86 godina, 1935. prošloga stoljeća i čiji su članovi u tom periodu postigli sjajne uspjehe na sportskom planu ali i u životu kao uvaženi i cijenjeni građani Karlovca. Trener Katušin je gošću upoznao s rezultatima veslača u ovoj godini, a član Uprave Sužnjević, inače arhitekt po struci kao i  je županica, govorio je o zadnjim investicijama u objekt Veslačkog doma koji ima povijesnu vrijednost i zaštitu, prvenstveno jer se tu radi o obnovi energetskih kabela (novi kablovi za struju i rasvjeta te postavljanje gromobranske instalacija) kako bi objekt koji je izgrađen 1935. godine a kasnije i nadograđivan, dobio dodatnu sigurnost te ne bi došlo do kakvog požara i tome slično.  

Županica Furdek Hajdin obišla je objekt, razgledala je stari i novi hangar s čamcima i teretanu istaknuvši kako je vrlo dobro upoznata s aktivnosti ovoga kluba i  kako smatra za primjer način kako klub skrbi o svojoj imovini kojom upravlja. U razgovoru s čelnicima kluba istakla je zadovoljstvo urađenim te je dogovoreno daljnje ulaganje kako bi ovaj objekt bio ugodan i siguran dom veslačima, ali i na ponos građana Karlovca i Karlovačke županije.