Sve je spremno za blagdan Svih svetih

Kako teku pripreme za blagdan Svih svetih i koje su investicije na grobljima tijekom 2021. godine bila je tema konferencije za medije koju je Tvrtka Zelenilo održala na groblju Hrnetić

Prema riječima direktora Zelenila Tomislava Vukelića, Tvrtka upravlja s 22 groblja na području Grada Karlovca, a uoči Svih svetih, sva se intenzivno uređuju. Oko 800 tisuća kuna uloženo je u redovno održavanje groblja, a oko milijun kuna u investicijsko.

Gradonačelnik Damir Mandić osvrnuo se ovom prilikom na plan ulaganja u groblja donesen 2018. godine i kojega su se držali unatoč poteškoćama uzrokovanima pandemijom te je pohvalio djelatnike Zelenila koji su i u ovim otežanim uvjetima sve realizirali.

Mandić je izdvojio i dva moguća problema u narednim danima. Prvi je opasnost od širenja korone te pozvao na strogo poštivanje epidemioloških mjera i na otvorenom prostoru, a drugi se odnosi na promet jer on zbog brojnih radova može biti otežan te se ispričao građanima, ali ih i pozvao na razumijevanje i strpljenje.

Na groblju Jamadol se do subote može dobiti besplatna usluga prijevoza ukrasnih zrnaca i ostalog materijala za uređenje grobnog mjesta. Dežurni radnik Zelenila je na ulazu u groblje od 10 do 18 sati. Također, na dan Svih svetih na grobljima Jamadol i Dubovac od 10 do 18 sati dežurat će ekipe Zelenila.

Određeno je i novo privremeno upravljanje prometom prema grobljima Dubovac, Jamadol, Hrnetić, Švarča i Mala Švarča u vremenskom razdoblju od 30. listopada u 10 sati do 2. studenog u 18 sati. Na blagdan Svih svetih autobusi Autotransporta Karlovac vozit će kao uvijek na blagdane, uz posebne linije prema grobljima Jamadol i Hrnetić.